Hva er skjønnhet?

Det finnes kun én av deg ? Tenk på det! Kun én eneste i hele verden! Dette unike er noe vi alle har, det er bare vi som er akkurat oss selv, og ingen andre.

Likevel føler veldig mange for å endre på dette for å bli mest mulig like et skjønnhetsideal som aldri har vært verken ekte eller unikt. I vår søken etter det unike, blir vi like. For et paradoks!

Hvordan definerer du skjønnhet?

Alle ønsker å føle seg vakre, og vi ønsker alle å ha masse selvtillit.

Men skjønnhet uten selvtillit er et paradoks, for skjønnhet er en konsekvens av selvtillit.

Og alle har jo også hørt det slitte uttrykket “ekte skjønnhet kommer innenfra”. Noe som føles bare dumt og tåpelig når man selv ikke føler seg som en skjønnhet. Likevel finnes det knapt et sannere uttrykk.

Alle jenter har sine dager da de ikke er helt fornøyd med speilbildet sitt, men for noen går det over i livstruende spiseforstyrrelser og alvorlige depresjoner.

Har du tenkt over at om du aldri hadde eid et speil, kunne du heller ikke vært misfornøyd med utseendet ditt?

Sammenligning – den største trusselen

Den største trusselen mot selvbildet er at vi sammenligner oss med andre. Hadde vi ikke hatt noen å sammeligne oss med, hadde vi heller ikke vært misfornøyd med oss selv. Tenk litt på det.

Et eller annet sted i bevissthenten din har det formet seg en tanke om hvordan du bør se ut utifra hvordan du ser på andre, og egoet ditt velger å følge denne tanken og gjør dermed speilbildet sitt til sin egen fiende.

Og jo fler som tenker på denne måten, jo mer snevert blir skjønnhetsidealet. Og alt dette i en streben etter å være unik og vakker.

Forfengelighet er helt ok!

For all del – vi skal selvsagt pleie oss selv. Bruk sminke, kjøp klær du liker og jobb med å utvikle din egen unike stil basert på hvem du er og hvem du ønsker å oppfattes som.

På lik linje med at man ikke kjøper en plante for bevisst å ta livet av den ved å ikke vanne den, skal du selvsagt gjøre det samme med deg selv. Du skal pleie deg selv, behandle deg selv med respekt, kjærlighet og masse tålmodighet.

Din skjønnhet ligger i alt du er og utstråler. Folk oppfatter skjønnhet med alle sansene, ikke bare med øynene. Og når mennesker har fine personligheter så blir de også fine å se på.

Det viktigste du derfor kan gjøre for deg selv, er å jobbe med selvbildet ditt – begynn å se deg selv som vakker, og andre vil også gjøre det. Dessuten så vil din energi inspirere andre til å få det bra med seg selv også.

Du er en gave til verden, husk det! <3