8 ting alle unge jenter burde vite

  1. Vit at andre alltid ser deg vakrere enn du ser deg selv. Begynn å vise frem din skjønnhet i stedet for å gjemme den bort på innsiden. Når du styrker selvbildet ditt og begynner å åpne deg, så ser andre deg for den du virkelig er. Og da blir du enda vakrere!
  2. Jobb med å utdype meningsfylte verdier.  Jo mer medmenneskelig du er, jo mer vil andre sette pris på deg. Jo tryggere på deg selv du fremstår, jo mer har du å bidra med til andre.
  3. Slutt å sammenligne deg med andre. Det er meningsløst. Du vet aldri hva som foregår på innsiden av andre mennesker, de er sannsynligvis ikke så perfekte som de later som. Alle er veldig nøye med hvilken versjon av seg selv de velger å dele i sosiale medier. Du kan ikke sammenligne din “innside” med deres “utside”.
  4. Ta helt eller delvis pause fra sosiale medier i perioder. Dette er spesielt viktig når du har perioder der du føler deg langt nede. Sosiale medier er som gift for din psykiske helse når du sliter med selvbildet. Du kan heller ta opp tråden igjen når du føler deg ovenpå.
  5. Forsøk å ikke ta deg selv så alt for høytidelig. Le av deg selv litt mer, ofte lager vi jenter store problemer ut av små filleting.
  6. Lytt til de som er eldre enn deg. Ofte tror vi som unge at vi vet alt, og vi vet det definitivt bedre enn de som er eldre enn oss. Men husk at de som er eldre enn deg har også vært unge, og hver generasjon har hatt sine utfordringer. Generasjonen før deg vokste ikke opp med sosiale medier, men utfordringene var verken færre eller lettere.
  7. Tro på mirakler! Vit at livet endrer seg. Kanskje er det veldig tøft akkurat nå, men i tillegg til at du kan gjøre mye for å endre det selv, så vil det naturlig endre seg når du blir eldre. Hormonene slutter etterhvert å løpe løpsk i systemet ditt og du blir en mer balansert og lykkelig person.
  8. Vær takknemlig! Du lever i et av verdens beste og rikeste land. Du har tak over hodet, mat på bordet, gratis helsetjeneste og skolegang.